Varianten met espresso

Hier de bekendste koffie varianten met espresso koffie:
Eerst de twee allerbekendste.

Espresso: ongeveer 2,5 cl koffie, gezet met 7,5 gram gemalen koffie. De basis voor een aantal onderstaande varianten. Overigens, een espresso bestel je in Italië als een “caffè” Espresso is slechts een technische term.
Cappuccino: een goede espresso met opgeschuimde melk. In Italie drink je cappuccino alleen in de morgen. Als je in de middag of avond toch een cappuccino wilt drinken  dan kan dat natuurlijk maar excuseer je wel kort bij de barman.

Caffè macchiato: een espresso met, een ongeveer gelijk deel, opgeschuimeen van de Spaanse varianten: cortadode melk. Macchiato betekent “gevlekt”

Cortado: een Spaanse variant. Dit is en espresso met een even groot deel warme melk daarbij.

Lungo: een espresso gezet met ongeveer twee keer zo veel water, 5 cl dus.

Ristretto: een sterke espresso doordat er minder water door de koffie gaat, slechts ongeveer 1,5 cl.

De bekendste koffie varianten gezet met gemalen koffie:

Filterkoffie: de meest gebruikte variant in Noord Europa. Hierbij wordt heet water op gemalen koffie geschonken. De koffie bevindt zich in een papierfilter.

Koffie verkeerd: filterkoffie met veel melk. In België ook wel Lait Russe genaamd.

Turkse koffie: koffie en suiker worden samen overgoten met water. Dan wordt het geheel aan de kook gebracht.