Koffiemousse

voor 4 personen

Let op: bevat rauwe eiwitten!

250 gram ricotta
4 eetlepels kristalsuiker
3-4 eetlepels amaretto
2 eetlepels espresso
1,25 dl hete melk
2 eiwitten
zout
Amaretti of bitterkoekjes in stukjes.
wat hele koekjes om te garneren.
Doe de ricotta in een kom en voeg de suiker en de amaretto toe roer dit alles door elkaar.
Voeg de espresso bij de hete melk en laat een beetje afkoelen.
Meng het ricotta mengel met het wat afgekoelde mengel van de espresso en melk.
Klop de eiwitten met wat zout in een schone kom stijf.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het ricottamengsel.
Bedek de bodem van 4 glazen met de amaretti of bitterkoekjes.
Besprenkel met wat amaretto.
Schep de mousse in de glazen en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
Garneer met wat hele amaretti koekjes.