Gestoofd rundvlees met koffie

Voor 4 personen

600 gram mager rundstoofvlees
2 uien in dunne plakjes
1 teen knoflook fijngehakt
2 rode paprika’s ontpit en in reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
25 gram bloem
5 eetlepels droge witte wijn
3 eetlepels espresso koffie
Zout en peper
Peterselie

Snijd het rundvlees in blokjes van +/-3 cm.
Bak de uien, knoflook en paprika op een laag vuur gedurende 10 minuten in de olijfolie.
Haal uit de pan.
Bestrooi het rundvlees met peper en zout en bak het goed ,en aan alle kanten ,bruin aan.
Bestrooi met de bloem en laat deze een paar minuten meebakken.

Roer regelmatig.

Roer er dan beetje bij beetje de witte wijn en de koffie bij.
Voeg het mengsel van uien, knoflook en paprika toe aan het vlees.

Voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.

Laat het vlees zolang stoven dat het zacht en gaar is, dit duurt ongeveer twee uur.
Als er teveel vocht verdampt vul dit aan met water of wat extra koffie.

Strooi verse peterselie over het vlees als het klaar is.

Lekker met verse pasta en broccoli.

Eet smakelijk.