Amici del Caffè introductie

Koffie is veel te vaak een product geworden dat bestaat uit verschillende poeders met warm water.
Men noemt dit koffie maar het heeft er weinig meer mee te maken, zeker wat betreft de smaak niet. Toch zijn er blijkbaar wel mensen die aan de smaak van dit goedje kunnen wennen.
Voor die, gelukkig langzaam kleiner wordende, groep is deze internetsite  niet bedoeld.

U leest verder, gelukkig.

De huidige trend is die van lekkere espresso koffie, kwaliteitskoffie ook, of juist, voor thuisgebruik.
Hier gaat het dus over een product met veel smaak en kracht.

Een product waarmee met respect moet worden omgegaan. Een lekkere koffie waarvan je, als je hem puur drinkt, zoals een espresso,  zelfs dorst kunt krijgen. In midden en zuid-Italië krijg je standaard een glas (prik)water bij je espresso. Overigens is het wel de bedoeling dat je eerst het water en dan je espresso drinkt!

Omdat het puur om de smaken en dus ook de geur, het koffiearoma, gaat, is de kwaliteit van de koffiebonen en van de apparatuur van groot belang. En niet te vergeten, de kwaliteit van het water. In dit geval om de koffie te zetten.

 

Ons doel is het leveren van espresso koffie met de hoogste kwaliteit gebrand met de beste bonen en tevens om een goedkope leverancier van kwaliteitskoffie te zijn.

En…wij zitten niet stil. Wij zijn altijd op zoek naar de beste koffie voor de laagste prijs.

Ook in Spanje zijn wij op zoek. Hier hebben wij een brander gevonden met alleen maar biologische producten in het assortiment.

Maar niet alleen biologisch, ook zijn de producten “Fair trade” De producten worden nog getest en de nodige certificering gecontroleerd.

De belangrijkste koffiebrander van de door ons geïmporteerde koffie is gevestigd in Modena, Italië en heet “Caffè Cagliari”.

De koffiebonen, van de beste kwaliteit, worden in de koffiebranderij gebrand door een kleine groep toegewijde medewerkers.

Alle soorten koffiebonen, van de beste kwaliteit, worden afzonderlijk gebrand en daarna gemengd tot een aantal heerlijke melanges.
De branding gebeurt traditioneel. Dat wil zeggen dat al het beste in de koffieboon naar boven wordt gehaald en dat proef je dan ook.

 

Het eindproduct van caffè Cagliari wordt op twee verschillende manieren gepresenteerd.

Koffieboon , vanzelfsprekend als boon, in krachtige mengsels van Arabica en Robusta en, als het zacht van smaak moet zijn, pure Arabicabonen. Niet alleen zachter maar ook met minder cafeïne dan in de mengsels. De kilozakken hebben een unieke verpakking met een ventiel dat de versheid van de bonen nog langer garandeert. De soorten Espresso Bar en Super Oro hebben het “Espresso Italiano” certificaat.

 

Cups, gemak dient de mens. Met capsules heeft u bijna geen invloed meer op het eindresultaat maar dat is gewoon goed. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het wel minder van intensiteit is dan de espresso koffie die u maakt met door u zelf gemalen Cagliari koffiebonen maar, ….makkelijker en sneller dan zo kan het niet. Overigens worden voor de capsules door caffè Cagliari ook de beste bonen gebruikt. 
De capsules zijn geschikt voor verschillende Nespresso machines. Nespresso is geen merk van ons.
Caffè Cagliari is in 1909 opgericht en bestaat dus al meer dan 100 jaar. (zie “Cagliari koffie“)

Toch is de koffie van Cagliari, vreemd genoeg, nog niet zo bekend buiten Italië. Alhoewel……

onderstaande foto is gemaakt in Marrakech op het plein Jemaa el Fna door Paulo tijdens zijn vakantie.

Tijdens onze vele reizen door Italië hebben wij veel verschillende merken koffie gedronken. Er waren goede, matige en zelfs slechte bij.
Cagliari koffie hebben wij leren kennen in de omgeving van Bologna. Als in een bar dit merk werd gebruikt, werden wij telkens blij van de fijne, ronde smaak. Daarom brengen wij graag deze heerlijke koffiebonen en capcules onder uw aandacht.
Alle klanten kunnen rekenen op een betrouwbare leverancier van, naar onze mening, de koffie met de beste prijs-kwaliteit verhouding die er te koop is.